Na de eerste succesvolle editie in 2002 was het 19 januari 2023 weer zo ver, de traditionele en exclusieve nieuwjaarsreceptie van de Bouwhuisgroep op Paleis het Loo. Op uitnodiging is er wederom een prachtig vastgoedgezelschap op deze editie aanwezig. Gastsprekers zijn er uiteraard ook, te weten Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge en Minister van Staat, Jan Peter Balkenende. Juist in deze tijd waar bouwen, wonen en nagenoeg alle facetten van het vastgoed op z’n kop staan, spreekt Minister Hugo de Jonge het gezelschap in deze vorstelijke omgeving toe.
Onder het genot van een goed glas wijn en uiteenlopende amuses en hapjes, luistert men allereerst naar de boeiende en amuserende speech van Minister van Staat, Jan Peter Balkenende. Vol mooie en leuke anekdotes en met inspirerende verhalen over o.a. duurzaamheid en leiderschap, weet hij zoals altijd een ieder te boeien.
Na een kleine muzikale pauze en actueler dan ooit, hoort men de visie en plannen van De Jonge. Versnellen met het bouwen van woningen, de woningtekorten moeten rap terug worden gebracht. Uiterlijk in 2030 moet Nederland er 900.000 woningen bij hebben. Diverse aanpassingen van de wet- en regelgeving staan op stapel waardoor o.a. woningbouwprojecten veel sneller kunnen worden gerealiseerd. Een nauwere samenwerking tussen de diverse partijen, efficiënter geproduceerde woningen bouwen met daarbij tevens gunstigere stikstofeffecten. “We moeten de regie op de bouw terugnemen”.
Ongeacht of iedere gast het eens is met de inhoud, de ambitie van De Jonge is bewonderenswaardig. Met genoeg stof voor goede discussies en fijne gesprekken vervolgt de avond zich, waarin de gastsprekers en o.a. burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts en 2e locoburgemeester van Rijswijk Armand van de Laar zich onder het gezelschap begeven.
Relaties kunnen terugkijken op een enerverende avond, voorzien van fijne en goede nieuwe contacten. Uiteraard staat natuurlijk ook, geheel volgens traditie, de Paardentram weer klaar om een ieder vanuit het hernieuwde Paleis het Loo weer veilig op weg naar huis te helpen.
De Bouwhuis Groep en de gemeente Rijswijk hebben een overeenkomst getekend om samen 255 appartementen te gaan ‘bouwen’ in de Plaspoelpolder. De appartementen zullen gevestigd worden in vier oude kantoorpanden in Kessler Park.
Duurzaam
Het appartementencomplex wordt heel duurzaam en een plek om samen te komen. Zo kunnen de bewoners er sporten, samen eten en komen er zelfs winkels in. Daarnaast zullen er ook elektrische auto’s zijn, die de bewoners voor een lage prijs kunnen huren. Naar schatting zullen de appartementen eind 2022 klaar zijn voor de nieuwe bewoners.
Wanneer je kwaliteit levert en daar niet van afwijkt, val je op. Vastgoedjournaal ging in gesprek met Theo Kreeftmeijer, operationeel directeur bij de Bouwhuis Groep, over de groeiende aandacht die externe partijen hebben in hun beheerorganisatie en waarom Bouwhuis Groep ervoor kiest om deze tak van hun bedrijf open te stellen voor anderen, maar niet exponentieel wil laten groeien.
“Onze organisatie breidt zich nog steeds uit op diverse gebieden en wij beschikken, mede door ons eigen woonconcept Edelwonen, over een zeer sterke beheerorganisatie. De manier waarop wij dat beheer inregelen, valt ook anderen op. Steeds vaker worden wij benaderd door externe partijen met de vraag of wij ook het beheer van hun vastgoed kunnen verzorgen. Hieruit valt op te maken dat er binnen de markt een grote behoefte is aan gespecialiseerd en kwalitatief beheer met een persoonlijke touch”, zegt Kreeftmeijer. Om te voldoen aan die vraag is de Bouwhuis Groep gestart met Edel Property Management. Hiermee kunnen wij onze jarenlange beheerervaring voor een nog breder publiek inzetten met behoud van kwaliteit voor wooncomplexen, kantoren, bedrijfspanden en winkelcentra.
Beheer en rendement gaan hand in hand
Omdat zij zelf ook vastgoed bezitten, weet EPM als geen ander dat goed beheer invloed heeft op klant tevredenheid en vanzelfsprekend het rendement. Een gelukkige huurder betekent een gelukkige eigenaar. Beheer gaat volgens Kreeftmeijer daarom ook vele malen verder dan een pand louter operationeel beheren en de huurpenningen in ontvangst nemen.
Vastgoedeigenaren weten dat het van essentieel belang is om als beheerder goed contact met de huurders te onderhouden. Weten wat hun wensen zijn, wat er speelt in het pand en het hen zo aangenaam mogelijk maken, zodat ze geen reden hebben om elders menen te moeten huren. Maar in goed beheer gaat ook kostbare tijd en personeelskosten zitten. De Bouwhuis Groep kan dit met de eigen beheertak ook anderen uit handen nemen.
Toekomstgericht vastgoed
Kreeftmeijer: “Ons doel is om vastgoedeigenaren niet alleen te ontzorgen door de dagelijkse werkzaamheden van hen over te nemen, maar ook met hen meedenken over de toekomst van hun vastgoed. Zorgen dat het vastgoed ook zijn marktwaarde behoudt.
“In deze tijd kan je alleen maar succes hebben als je kwaliteit levert boven alles”, aldus Jonald Bouwhuis, oprichter en CEO van de Bouwhuis Groep. VJ sprak hier verder over met Shelly Klomp (34), Quality Manager Business & Innovation bij Bouwhuis Groep. Hoe draagt zij in haar rol bij aan de verbetering van processen, de verbinding tussen de teams en hoe bewaakt zij de kwaliteit van ontwikkelaars, architecten, aannemers en beheerders? En tot slot antwoord op de vraag: wat heeft dit allemaal met wellness te maken?
“De Bouwhuis Groep is de laatste tijd enorm gegroeid. Op dit moment hebben we 20 woonprojecten gerealiseerd en in beheer en staan er de nodige projecten nog op stapel. De gehele Bouwhuis groep bestaat nu uit 33 mannen en vrouwen. Maar een bedrijf laten groeien kan niet alleen door meer personeel aan te nemen, je moet er ook voor zorgen dat iedereen elkaar begrijpt en weten wat er speelt. Werkprocessen vastleggen is hier een voorbeeld van. Afspraken maken gaat niet alleen om de inhoud maar ook het verwerken hiervan, zodat iedereen op de hoogte is”, zo begint Shelly Klomp, Quality Manager Business & Innovation bij de Bouwhuis Groep.
Negentien jaar nadat ze werden opgeleverd zullen de kantoorpanden in de wijk Rijnhuizen aan de Edisonbaan in Nieuwegein een grote metamorfose ondergaan en méér dan alleen onderdak gaan bieden aan 240 huishoudens. VJ sprak met vastgoedondernemer Jonald Bouwhuis en ontwikkelingsmanager Gerard de Jager over het EdelWonen concept, dat de Bouwhuis Groep onder andere in Nieuwegein zal realiseren en waarom beleggen in de woningmarkt een goede keuze is.
“Ik hou niet van het begrip ‘transformatie’. Ik spreek liever over herontwikkeling, omdat je toch iets compleet nieuws realiseert”, zegt ontwikkelaar Jonald Bouwhuis van de Bouwhuis Groep, “Transformatie klinkt al gauw alsof je met wat dunne gipswandjes en een likje verf van een kantoor een volwaardige woning zou kunnen maken. Dat is onmogelijk. Als wij iets doen, doen we het goed. En dat is met het EdelPark project in Nieuwegein niet anders.”
In drie leegstaande kantoortorens in Maarssenbroek komen bijna driehonderd appartementen. Huurders kunnen gebruikmaken van sauna, poolbiljart en fitnessruimte.
Stichtse Vecht kampt al jaren met een enorme hoeveelheid lege, verouderde kantoorgebouwen. Langzaamaan komt daar nu verandering in. In Bisonspoor is vorig jaar een complex gesloopt, aan de Planetenbaan werden 22 appartementen gebouwd in een leeg kantoor.
Nu is het de beurt aan drie hoge kantoortorens op bedrijventerrein Planetenbaan, vlak bij de Zuilense Ring. Vastgoedbedrijf Bouwhuis Groep uit Apeldoorn heeft het complex Corner Plaza gekocht en past het zelf-ontwikkelde concept Edelwonen toe. De voormalige kantoorvloeren worden omgetoverd tot bijna driehonderd huurstudio’s en -appartementen, variërend in prijs tot 800 euro.